Heavy weight allroad dilemma

voor onderwerpen die niet in de onderstaande categorien thuishoren.

Moderators: henk-v, Jo VdB, Zot, GuyC, Rudy

flip-poz
Berichten: 137
Lid geworden op: do mei 18, 2006 19:14
Locatie: Gent/Sint-Niklaas

Heavy weight allroad dilemma

Bericht door flip-poz »

Na heel wat leesuren en kijkuren, wil ik binnenkort de knoop doorhakken en een allroad aanschaffen.
Na de verbouwing van 2j ging ik mezelf een cadeautje doen, wel het is zover. Heel die tijd was ik overtuigd een 1190R aan te schaffen.

Ik rij reeds 15j en momenteel staat er een WR450 in de garage waar ik nog regelmatig enduro mij rijdt (het pittigere werk) en een fireblade voor op de baan. Deze laatste moet baan ruimen, de zotte haren zijn wat grijs, en de roadtrips met een groepje baan-motovrienden niet comfortabel. Ook het meisje zit er niet lekker op als we een weekendje ardennen boeken.


De 1190R leek me de perfecte vervanger voor de blade, evenveel PK maar mét ABS, competitief met de baanvrienden én comfortabel met de vriendin, en ik kan er lekker offroad mee rijden, waar toch meer en meer mijn motorhart richting uit gaat.


Nu 2 vrienden plots hun motorhobby heractiveren met een T700, verschoot ik toch van de specs voor die prijs. Ik heb echter wat schrik dat de veerweg/vering en vermogen me wat gaan tegenvallen (testrit volgende week) en dat het met de vriendin ook echt niet dat gaat zijn. Anderzijds heb je een nieuwe motor, evengoed met ABS en meer dan genoeg vermogen voor offroad, en elk neemt wat spareparts mee en 1 toolkit.
De optie om een oudere baanmotor er bij te nemen als compensatie is al bij me opgekomen, indien hij zou tegenvallen op dit gedeelte...

Zover de intro, om wat te schetsen waar ik vandaan kom en heen wil. Het zal altijd een compromis blijven, tenzij je je garage vol zet en je bankrekening leeg.


Wie iets zinnigs kan toevoegen, alternatieven kan verkopen, of zaken markeren die ik in overweging moet nemen bij de belissing, please shoot!


Thanks!
Yamaha TT600R 2002 buiten
Husaberg FS650 2004 buiten
Yamaha WR450F 2004 binnen!
Plaats reactie